انتخاب رشته 97- اتاق عمل
معرفی رشته اتاق عمل
با توجه به گسترده شدن مراکز درمانی و بیمارستانی که مجهز به اتاق عمل هستند این نیاز حس میشود که افرادی کاردان اداره ی امور یک اتاق عمل جراحی را به نحو احسن انجام دهند.
این دسته از افراد اصولا میتوانند از نظر فنی پزشکان و جراحان را کمک برسانند .همچنین وسایل جراحی و استریل کردن آنها نیز میتواند در زمینه فعالیت های آنان در اداره ی اتاق عمل جراحی باشد .
در اکثر نقاط دنیا اصولا برنامهای که برای خواندن این رشته در نظر گرفته میشود به دو صورت مختلف است .
یک حالت این است که افراد پس از گذراندن دوره کارشناسی پرستاری یک دوره اتاق عمل را خواهند گذراند و پس از اتمام دوره و گرفتن مدرک میتوانند به عنوان متصدی و اداره کنندهی اتاق عمل فعالیت کنند .
حالت دوم این است که افراد دوره کاردانی اتاق عمل را گذرانده و پس از آن در صورت تمایل خود شخص یک دوره ی یک ساله نیز میتوانند بگذرانند که به طور کامل برای کار در محیط اتاق عمل آماده شوند .
در مقطع کارشناسی این رشته تمرکزش بر روی تربیت نیرویی کارامد است که با کسب توانایی حرفه ای و نیز دانش روز خدمات مراقبتی را در سطح بالایی از استاندارد جهت حفظ سلامت بیمار انجام دهد .
متخصصان اتاق عمل به عنوان عضو مهمی از یک تیم بهداشتی هستند که با پزشکان، هوشبران، پرستاران و … در تماس هستند و برای تامین ارامش و مراقبت از بیماران انجام وظیفه میکنند و نیز ادارهی یک اتاق عمل به آنها میتواند سپرده شود .
ورود این رشته به کشور :
رشتهی اتاق عمل در مقطع کاردانی بین سال های ۱۳۶۶ تا سال ۱۳۸۰ و در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته از سال ۱۳۸۷ در دانشکده های مربوطه ارائه میگردد .
این رشته به طور معمول در دانشکدههای پیراپزشکی و نیز پرستاری ارائه میشود و گروهی تحت عنوان گروه اتاق عمل اداره ی امور مربوط به این رشته در دانشکده را بر عهده دارند .
توانایی فرد برای رشته اتاق عمل :
این افراد به عنوان یک عضو از تیم درمانی اتاق عمل باید با مراقبت کامل کار کند و نیز جزییات کار را به خوبی بداند و از دقت و سرعت عمل خوبی برخوردار باشد .
توانایی طبقه بندی مسائل و مشکلات استرسی و اورژانسی را داشته باشد و بتواند در زمانی کوتاه بهترین تصمیم ممکنه را بگیرد .
در کار خود صداقت داشته باشد و به اصول و موازین اخلاقی پایبند باشد .
علاقه مند به کمک به افراد باشد و نیز فردی صبور در برابر مشکلات باشد همچنین با توجه به اینکه شاید ساعت ها نیاز به ایستادن در اتاق عمل باشد این فرد باید توانایی جسمی خوبی نیز داشته باشد و به سرعت خسته نشود.
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر :
امکان ادامه تحصیل در رشته هایی همچون : آناتومی ، فیزیولوژی ، دستیار جراح و … وجود دارد و در حال حاضر این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش ندارد.
فرصت های شغلی و بازار کار :
میتوان گفت بیشتر متخصصان اتاق عمل جذب مراکز بیمارستانی خواهندشد اما تعدادی از آنان نیز جذب مراکز جراحی و نیز مطب پزشکان میشوند .
میتوان گفت بازار کار این رشته اشباع نشده است و در این دوره کار برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد و از بابت کار استرسی نباید داشته باشند .
همچنین لیستی از مراکزی که متخصصان اتاق عمل میتوانند در آنها استخدام شوند شروع به فعالیت کنند در زیر آمده است :
-تخصص یافتن در زمینههایی مانند ارتوپدی ، کودکان و …
- استخدام به عنوان مشاور در امر اداره ی بیمارستان
- آموزش دانسته های خود در قالب کلاس های آموزشی به افراد مشتاق
- و …
طول دوره ، تعداد واحد و دروس :
طول دوره کارشناسی پیوسته رشته اتاق عمل بر طبق مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی برنامه ریزی شده است و مدت تحصیل در این رشته حداقل ۴ سال و حداکثر ۵ سال میباشد
در این مدت دانشجویان باید تعداد ۱۳۰ واحد را بصورت دروس عمومی ، پایه و … بگذرانند
دروس عمومی : ۲۲ واحد
دروس پایه ، اختصاصی و کاراموزی : ۸۴ واحد
کاراموزی در عرصه : ۲۴ واحد
دروس اصلی و تخصصی:
تکنیک اتاق عمل عمومی، فن پرستاری، فیزیولوژی، تشریح، شیمی آلی و بیوشیمی، بهداشت فردی و همگانی، انگلشناسی و میکروبشناسی، داروشناسی عمومی و تخصصی، جراحی عمومی و تخصصی، اصطلاحات پزشکی و اصطلاحات رایج در اتاق عمل، کارآموزی عمومی، جراحی زنان و زایمان، بیماریهای داخلی، آسیبشناسی، فیزیک پزشکی و کاربرد آن در اتاق عمل، خونشناسی و انتقال خون، بیهوشی، روشهای احیاء قلبی و ریوی، روانشناسی، کارآموزی در عرصه.
رتبه مورد نیاز برای قبولی اتاق عمل در دانشگاههای مختلف
برای این که بدونید با هر رتبه و درصدی کجاها احتمال داره اتاق عمل قبول شین این فایل رو دانلود کنید.