تدریس خصوصی ریاضیات و دروس تخصصی مهندسی توسط دکتر رضا عباسی

تدریس خصوصی ریاضیات و دروس تخصصی مهندسی توسط دکتر رضا عباسی
گروه مدرسین پایتخت
مدیریت دکتر رضا عباسی
09906166383
tadriss.ir
کانال تلگرام:
https://t.me/riazi_abbasi
ویدئوهای آموزش رایگان:
https://www.namasha.com/tadriss

تدریس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد
تدریس خصوصی ریاضی و فیزیک کلیه مقاطع
کلاس های آمادگی کنکور سراسری
کلاس های آمادگی دبیرستان نمونه دولتی
کلاس های آمادگی جهت امتحانات دانشگاه
کلاس های آمادگی جهت امتحانات مدارس

ریاضیات کنکور کاردانی کلیه رشته ها
ریاضیات کنکورکاردانی به کارشناسی
ریاضیات کنکور سراسری ریاضی
ریاضیات کنکور سراسری تجربی
ریاضیات کنکور سراسری انسانی

انجام پروژه های دانشگاهی
دروس تخصصی رشته مهندسی مکانیک
دروس تخصصی رشته مهندسی برق
دروس تخصصی رشته مهندسی عمران
ریاضی عمومی یک
ریاضی عمومی دو
معادلات دیفرانسیل
محاسبات عددی
ریاضیات مهندسی
فیزیک یک
ترمودینامیک
انتقال حرارت
سیالات
دینامیک
استاتیک (ایستایی)
ارتعاشات مکانیکی
مقاومت مصالح
تهویه مطبوع
بایگانی
نویسندگان

سن مناسب آموزش دادان ریاضیات به کودکان

شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۵۵ ق.ظ

شاید تا یکی، دو دهه پیش، با گذشتن بچه‌ها از ۵ سالگی نگرانی والدین برای آموزش دیدن‌شان شروع می‌شد اما چند سالی است که دامنه این نگرانی‌ها گسترده‌تر شده و به سن کودکستان و حتی یکی، دو سال اول زندگی کودکان کشیده شده است. 

هنوز کودک زبان باز نکرده والدین کارت‌های آموزش زبان انگلیسی را پیش چشمش می‌گیرند و هنوز مفهوم اعداد را نمی‌داند قلم و کاغذ به دستش می‌دهند تا نامش را بنویسد.

اگر شما هم از والدین همیشه نگرانی هستید که می‌ترسید برای آموزش دادن به فرزندتان دیر شود، پیشنهادهای ما در این مطلب را بخوانید. ما به شما از سن مناسب آموزش دادن به فرزندتان می‌گوییم.

آیا وقتش رسیده؟

اگر با بردن کودک‌تان از این مرکز استعدادیابی به آن مرکز به دنبال اثبات نبوغ و توانایی خارق‌العاده‌اش در یادگیری هستید، دست نگه دارید. محققان توصیه می‌کنند کودک‌تان را تا قبل از سه سالگی به هیچ عنوان در معرض این تست‌ها قرار ندهید. اگر شما از مادران عجولی هستید که می‌خواهید در چند ماهگی هوش فرزندتان را آزمایش کنید و هنوز یک ساله نشده او را با کمک تجهیزات جدید آموزشی باسواد کنید، باید بگوییم راه طولانی و بی‌نتیجه‌ای را می‌روید. پیشنهاد محققان این است که حوصله و صبرتان را نگه‌دارید برای وقتی که می‌دانید تلاش‌تان ثمر دارد.

بعد از سه سالگی با آزمون‌های مختلفی که توسط کارشناسان و در دوره‌های مختلف انجام می‌شود می‌توانید به این نتیجه برسید که فرزندتان می‌تواند زودتر از موعد خواندن و نوشتن را یاد بگیرد یا نه.

چه موقع ریاضی یاد می‌گیرد؟

با کارشناسان آموزشی مشورت کنید و بعد سراغ اعداد بروید

برای شروع یادگیری اعداد و ریاضی، کودک باید به تفکر انتزاعی رسیده و توان درک مفهوم اعداد را داشته باشد. برای یافتن راه مناسب برای آموزش کودک بهترین کار این است که کودک با کمک یک کارشناس آموزشی مورد آزمون قرار گیرد و اگر قصد آموزش ریاضی به فرزندتان را دارید و در اوایل نتیجه خوبی از آموزش دیدنش می‌گیرید، بی‌وقفه پیش نروید.  اگر او در فرآیند یادگیری مشکل داشت باید با قرار دادن وقفه سه تا شش ماهه، آموزش او را دوباره ازسر بگیرید.  اگر احساس کردید روند یادگیری فرزندتان بسیار کند یا متوقف شده، یک مشاور آموزشی را در جریان قرار دهید.

از اینها کمک بگیرید

 پازل‌ها به توانایی ساختاری کودک کمک می‌کنند. هر چیزی که در ذهن کودک با مسائل ارتباط برقرار کند و توانایی ساختاری و ساختمانی کودک را افزایش دهد به نحوی با منطق و ریاضی او مرتبط است. در بازی‌های کودکان که با یکدیگر توپ را دست به دست می‌کنند هم می‌توان چند هدف را در یک فعالیت گنجاند و مفهوم عدد و شمردن را به آنها یاد داد.

چه زمانی حروف را یاد می‌گیرد؟

پیش از هر چیز کودک باید توانایی تشخیص حروف الفبا را داشته باشد. یادگیری این حروف هم در اغلب کودکان در پایان دوره پیش‌دبستانی یعنی حدود پنج تا پنج و نیم سالگی اتفاق می‌افتد. البته راه‌های دیگری هم برای یادگیری حروف الفبا قبل از ورود به مدرسه وجود دارد که معمولا از طریق روزنامه،‌ مجلات، کتاب‌ها و علائمی است که در رسانه‌های مختلف وجود دارد. در تحقیقات مختلفی که انجام شده،‌ مشخص شده کودکانی که برنامه‌های آموزشی تلویزیون را تماشا می‌کنند می‌توانند حتی در سه سالگی حروف را تشخیص داده و بازشناسی کنند.

در حقیقت میزان توانمندی کودکان در درک و فهم به فرآیند ابتدایی یادگیری بازمی‌گردد. از ۶ ماهگی به بعد توان غضروفی بچه‌ها شکل می‌گیرد. بچه‌ها با اشکال متفاوت آشنا شده و شناخت از طریق دست و دهان انجام می‌شود. برای یادگیری حروف می‌توانید از طریق بازی وارد شوید. فرآیند شناخت حروف، بچه‌ها را با کلمات و تطبیق کلمات از لحاظ مفهومی با مصداق خارجی آن فراهم می‌کند.

 از اینها کمک بگیرید

از مکعب‌های پلاستیکی یا کتاب‌های مصور و رنگ‌آمیزی می‌توانید برای آموزش استفاده کنید. البته این روزها که کودکان به موبایل و تبلت علاقه ویژه‌ای نشان می‌دهند می‌توانید از اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای مختلف نیز کمک بگیرید.

چه موقع خواندن را یاد می‌گیرد؟

ببینید آماده است ؟

بسیاری از محققان به والدین و مربیان توصیه می‌کنند تا زمانی که کودکان به سن عقلی شش سال و شش ماه نرسیده‌اند به آنها خواندن یاد ندهید اما حالا آمادگی برای خواندن به عوامل زیادی بستگی دارد که برای کودکان مختلف در زمان‌های متفاوت اتفاق می‌افتد. آمادگی کودکان برای یادگیری در نتیجه تجارب رسشی و محیط پیرامون ایجاد می‌شود که می‌تواند در سنین پایین نیز اتفاق بیفتد. سن مناسب برای خواندن در کودکان بسیار متفاوت است آنها می‌توانند از سه تا ۱۱ سالگی خواندن را شروع کنند اما به طور کلی خواندن در سنین بین چهار تا ۱۰ سالگی اتفاق می‌‌افتد.

اما عجله نکنید؛ اگر فرزندتان مهارت‌های اساسی و زیربنایی را کسب نکرده باشد نباید او را مجبور به یادگیری و خواندن کنید. اجبار به خواندن زودتر از موعد در بسیاری از موارد باعث سرخوردگی و ناراحتی کودک می‌شود. به طور کلی اگر کودک شما در هر سنی ویژگی‌های زیر را از خود بروز دهد، می‌توان گفت آمادگی خواندن دارد:

وانمود می‌کند که در حال خواندن است.

–  از صداهایی که حروف ایجاد می‌کنند آگاه است.

–  به کلمات نوشته شده در خیابان‌ها، تلویزیون، مجلات و کتاب توجه می‌کند.

–  معنی برخی کلمات ساده را می‌داند.

می‌تواند نام و نام‌خانوادگی خود را تلفظ کند.

از اینها کمک بگیرید 

نگاه کردن به تصاویر و بازی با حروف آهنربا دار یا حتی خواندن شعر و ترانه می‌تواند به یادگیری خواندن کودکان کمک زیادی کند.

چه موقع زبان دوم را یاد می‌گیرد؟

در آموزش زبان دوم به کودک نکته قابل توجه این است که باید زبان مادری یا زبان اول برای کودک به طور کامل جا بیفتد و به عبارت دیگر کودک تسلط کامل بر زبان مادری داشته باشد. کودکانی که هنوز برخی حروف را به جای هم استفاده می‌کنند، حرف خاصی را نمی‌توانند تلفظ کنند و برخی کلمات را جا‌به‌جا ادا می‌کنند برای آموزش زبان دوم آماده نیستند.

پیش‌بینی می‌شود کودک بین سه تا سه سال و نیم به زبان مادری تسلط پیدا کند و کلمات و حروف را راحت ادا کند بنابراین از این سن می‌توان کم‌کم زبان دوم را وارد کرد. اما اگر کودکی چهار یا پنج سال دارد و هنوز بیان کلمات برای او مشکل است، برای یادگیری زبان دوم آماده نیست. پس نمی‌توان سن را معیار قرار داد. تنها معیار قابل اعتنا توانایی کودک در گفت‌وگو به زبان مادری و زبان اولش است.

از اینها کمک بگیرید

 اگر کودک‌تان به کامپیوتر یا تبلت علاقه دارد استفاده از کیبورد یکی از ابزارهایی است که می‌تواند شناخت حروف انگلیسی را برای او فراهم کند. اگر فکر می‌کنید مشکل کودک در یادگیری زبان عدم تمرکز است،‌ تمرین‌های تمرکز را با او انجام دهید.

چه موقع می‌تواند بنویسد؟

واقعیت این است که فرآیند خواندن پیش از نوشتن اتفاق می‌افتد. هر چند کودکان اول مداد را در دست‌شان می‌گیرند و شروع به خط‌خطی کردن می‌کنند. آنها در بازی‌های‌شان معمولا از علامت‌های نوشتاری استفاده می‌کنند و مثلا نسخه پزشک را می‌نویسند. وظیفه شما به عنوان والدین کودک این است که با دیدن این علائم به منظور تقویت مهارت نوشتن در کودک‌تان از او بخواهید منظور خودش را از این علائم بیان کند. اگر کودک چند بار در املای خود یک کلمه را اشتباه بنویسد، می‌تواند نشانه آن باشد که حافظه تصویری کودک مشکل دارد.

 از اینها کمک بگیرید

 اگر در تلاش هستید کودک‌تان نوشتن یاد بگیرد می‌توانید چند کار انجام دهید؛ مثلا می‌توانید برای کودک همیشه کاغذ و مداد رنگی آماده کنار بگذارید یا با هم نامه‌ای برای یکی از اقوام یا دوستان بنویسید. قبل از نوشتن کلمه برخی وسایلی که با حروفی مشابه نوشته می‌شوند را بیاورید و به کودک نشان دهید.

 

نظرات  (۱)

۳۱ تیر ۹۶ ، ۱۲:۰۴ سام نجفی نیا
مرسی از اطلاعات مفیدت 
پاسخ:
سلام
خواهش می کنم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">